Shamanic

Znamka Shamanic je plod srečanja avstralske modne agentke in slovenske antropologinje leta 2011 v Maliju. Obe navdušeni nad afriškim tekstilom in Malijci sta se odločili, da ustvarita znamko, osnovano na načelih pravičnosti, ki bo promovirala v Afriki izdelana oblačila in pripomogla k zaslužku afriških šivilj, krojačev, tkalk in tkalcev.

Shamanic se napaja v razgledih in zvokih malijske pokrajine,  izkušnji skupnega potovanja, v legendah, pesmih, plesih in šamanizmu.

Shamanic je socialno podjetjništvo, ki si Malijcem prizadeva pomagati skozi izboljšanje njihovih delovnih pogojev in trgovskih priložnosti. Pri tem deluje s skrbjo za tiste, s katerimi sodeluje.

Osnovni cilj projekta je postati samozadostna dejavnost za  snovanje sklada, iz katerega črpajo raziskovalni in razvojni projekti Zavoda za družbeno transfuzijo, kreativno in uporabno znanost Liminal.

Klasično krojena in elegantna, a hkrati dramatična, senzulana in barvita, so oblačila Shamanic ustvarjena za sodobne nomade in vse, ki radi izstopajo iz modnih smernic ter svojo podobo prepletajo z etničnimi elementi. Shamanic je boemska znamka za tiste, ki razumejo pot, potrebno, da so oblačila prišla do njih. Je odgovorno oblačenje, rojeno iz samozadostne prakse, ki ustvarja praktične rezultate.

Vodja projekta Shamanic je Monique Drinkwater.

Shamanic Presentation, oktober 2011

Naša žena, februar 2012

In English

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: